Какво е нужно за освещаването на ново жилище?


Какво е нужно за освещаването на ново жилище?

Закупили сте си ново жилище. Апартамент, къща, вила – няма значение. Това е страхотно, но има едно нещо, което трябва да направите веднага след закупуването на имота, и това е освещаване. Без значение дали жилището ви е чисто ново и не е живяно преди това. Освещаването е задължително за новодомците, защото предпазва дома ви от зли очи, лоши помисли и най-вече – пречиства дома ви от лоша енергия.

Какво обаче ни е нужно, за да осветим дома си? Нека да се спрем на най-важните неща. Като за начало, трябва да се свържете със свещенник, които да извърши ритуала. След като се уговорите за ден и час, покането близки и роднини, които да споделят с вас този ден. Но задължително поканете най-близките си хора, на които имате доверие и сте сигурни, че държат на вас и наистина имат само добри помисли.

Осигурете на масата здравец и купа с вода

Наберете си букет от здравец, завържете го с червен конец. Налейте в голяма купа чиста вода и я поставете на масата. Трапезата ви трябва да е подредена, още преди пристигането на свещенника.

Купете бутилка червено вино

Червеното вино задължително присъства на трапезата при освещаване. Както знаем, виното има древна история и често е наричано божествена напитка.

Направете питка и пълнена риба

Друг задължителен детайл на вашата маса трябва да е питката. За предпочитане е тя да е домашно направена, но ако не можете да се справите, то тогава можете да я купите. Вземете от магазина за риба един средно голям шаран и го напълнете, но нека задължитено да бъде с главата.

Осигурете свещи от църквата

Закупете си свещи от близката църква и ги раздайте на гостите си, преди започването на ритуала. По време на молитвата всеки член на семейството запалва свещта си я държи в ръцете си до самия край на молитвата, като по този начин пречиства дома си и се моли за здраве, благоденствие и мир в семейството.

Сложете малко мед на масата

Разбира се, медът е чудесно допълнение към питата. Можете да сложите малка купичка ароматен мед и да отчупите по едно парче за всеки от семейството.

Когато закупувате нов имот, винаги трябва да го осветите. Ако имате вкъщи икони, можете да помолите свещенника да освети и тях и по този начин ще ги дари с позитивна енергия. Освещаването на дома ви ще го пречисти от всякакви негативни енергии и ще донесе здраве и щастие вкъщи. Не пропускайте да направите този ритуал, непосредствено след закупуването на жилището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *