23 юли 2022

Aleks

Лиз Тръс срещу законите на ЕС


Лиз Тръс срещу законите на ЕС

Водещият кандидат за наследник на Борис Джонсън като британски министър-председател обеща да отмени до другата година всички останали закони на Европейския съюз, които все още се прилагат във Великобритания, ако спечели надпреварата.

Лиз Тръс е външен министър и се изправя срещу бившия министър на финансите Риши Сунак. 200 000 членове на Консервативната партия ще гласуват през лятото, за да изберат нов министър-председател.

Консерваторите са загрижени за отношенията на Великобритания с Европа. По принцип, те са по-скептични към европейските ценности отколкото по-широкото население.

Тръс използва този факт, за да спечели поддръжници за себе си. Тя се смята за наследник на про-брекзит позицията на Борис Джонсън.

Причината за автоматичното прехвърляне на хиляди закони и разпоредби на ЕС в британското законодателство е избягването на несигурността и объркването след като Великобритания се освободи от ЕС след 40 години членство. По този начин тези закони продължават да се прилагат дори след напускането на Великобритания от Европейския съюз.

Според Лиз Тръс регламентите на ЕС пречат на бизнеса и затова тя иска промени. В изявлението си тя каза още, че излага акредитивните си писма като министър-председател на “доставянето на Брекзит”.

“На Даунинг стрийт ще се възползвам от шанса да се отклоня от остарелите закони и рамки на ЕС и да се възползвам от възможностите, които имаме пред нас.” – заяви Тръс.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари