Актуална информация за падналия метеорит в област Видин


Актуална информация за падналия метеорит в област Видин

Необичайно явление притесни местните жители в област Видин вчера вечерта. Мощен гръм и много силна светлина разтресоха областта. Властите изразиха предположение, че се касае за паднал метеорит. Това явление не се наблюдава често у нас.

По последни данни след 22:00 ч. във Видинско е бил чут силен тътен. На място незабавно са се отзовали полицейски екипи, които са започнали оглед. Няма информация за ранени хора, жертви, възникнали пожари, нито за причинени разрушения в района.

Петър Коцин, старши комисар в град Видин заяви, че категорично не става дума за инцидент, а за нормално природно явление. В момента ситуацията е овладяна и обстановката е значително по-спокойна, тъй като екипите са действали много бързо и са огледали всички райони, за да бъде осигурена безопасността на хората. Снощи е получен един сигнал за гръм от с. Гомотарци.

Малко преди полунощ властите в Румъния са алармирали за природното бедствие. Според румънското правителство това е метеорит, взривил се във въздуха. Проверките на място продължават.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари