Aрестуваха петима души, проявили жестокост към куче


Aрестуваха петима души, проявили жестокост към куче

Полицията арестува петима души за срок от 24 часа. Причината – проявена жестокост към куче. Случаят е от Благоевград, информират от МВР в града. Властите уточняват, че на 12.07.23 г. е съставено бързо производство за деяние, за което е било сигнализирано в районното управление. На горепосочената дата е проявено насилие от лице, което е имало близък контакт с животното. В онлайн пространството беше публикувана информация, че една част от заловените работят в общинския животински приют за бездомни животни от дълго време.

Илко Стоянов, кметът на града разпространи информация по този казус в много медии и посочи, че към момента кучетата, които са намерени на място по време на ареста на заподозрените, са били превозени до град Дупница, където ще им бъде осигурена нужната лекарска грижа от ветеринари, които ще проследят какво е тяхното състояние. Съобщава се, че животните са живи и предстои да им бъде извършена манипулация.

Местните власти за пореден път обявиха, че за съжаление подобни случаи на посегателство върху бездомни животни на територията на Благоевград имат тенденцията да зачестяват през последните години

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари