4 юни 2022

Aleks

Български тираджия е задържан от турските власти


Български тираджия е задържан от турските власти

При акция за сигурност на турските власти в истанбулския район Есенюрт е била разкрита група от 81 нелегални мигранти. Те са били скрити в ремаркето на камион с българска регистрация, който бил управляван от наш сънародник. След като е бил спрян за проверка, водачът се опитал да избяга, но без успех.

Полицаите установили, че ремаркето е пълно с хора, някои от които вече припаднали от недостиг на въздух. При проверката на самоличността им станало ясно, че  групата се състои от 70 сирийци, 10 иракчани и един палестинец.

Мигрантите са подложени на разпит в полицията и станало ясно, че преди това са се придвижили до Одрин, откъдето възнамерявали да пътуват към Западна Европа през турско-българската граница. В Одрин се договорили с българския тираджия да ги прекара през границата в България срещу сумата от 1000 долара на човек.

Шофьорът обаче не ги закарал до България, а до Истанбул. Там възнамерявал да ги остави в някоя гориста местност в крайградския район Есенюрт. Той ще трябва да плати глоба от 209 494 турски лири и ще бъде съден за нелегален трафик на хора.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари