18 май 2022

Иван Стоянов

Даниела Русева, Шумен: Грижата за възрастните хора е политика на РБ


Даниела Русева, Шумен: Грижата за възрастните хора е политика на РБ

Коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” поема отговорност чрез мерките в програмата си за грижата за възрастните хора и осигуряване на достойните им старини. Това каза по време на посещението си в Дома за възрастни хора е Шумен, водачът на листата Реформаторите там Даниела Русева.

Тя и кандидатите за народни представители от листата на Реформаторите в Шумен Юлиян Руженов, д-р Милен Чолаков и Борислав Маринов засвидетелстваха уважение към възрастните дами от дома, като им подариха цветя по повод празника на жената и майката.

Русева подчерта, че вдигането на пенсиите на хората не може да стане с празни обещания за 700 лева пенсии, а със спиране на източването на НОИ през инвалидните пенсии, през което източване потъват милиони левове. Над 42 % от всички пенсии са инвалидни, което няма как да е реално и така средствата вместо за възрастните хора, отиват при фалшиви „пенсионери”, каза още тя.

Русева добави, че РБ предвижда изпреварващо увеличение на заплатите в образование, здравеопазване, национална сигурност и отбраната и специална грижа да здравеопазването на възрастните хора. Предвидили сме в следващите години да има 400 нови и оборудвани линейки, мерки против демографския проблем и осигурено финансиране за домовете за възрастни хора. РБ- Глас народен сме се ангажирали България да им ясна концепция за комплексна грижа за възрастинте хора и тяхната социална интеграция, казаха още Реформаторите . Хората от дома изказаха благодарност за вниманието и жеста от страна на РБ и лично на Даниела Русева, която от години подпомага дома в качеството си на общински съветник и на председател на Общинския съвет в Шумен.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари