Проучване показва въздействието на пандемията върху разходите


Проучване показва въздействието на пандемията върху разходите

Проучване на статистическата агенция Евростат проучи и анализира 11 страни от ЕС и по какъв начин пандемията от ковид-19 е повлияла на разходите им. Данните сочат, че през последното тримесечие на миналата 2021 доина, около 20 на сто от всички жители в тези страни на ЕС, за които има налични данни – Белгия, България, Франция, Ирландия, Словения, Австрия и Финландия са могли без проблем да се справят със своите разходи, дори много по-лесно от очакваното.

България се отличава от тази статистика, тъй като процентът на хората, които са се справили успешно с кризата и финансите са им стигали, се равнява едва на 4,4 на сто по време на четвъртото тримесечие за 2021 година.

Финландия е на върха на тази статистика. 43,7 на сто от финландските жители безпроблемно са посрещнали разходите си, без да изпитват каквито и да било затруднения.

Пандемията от коронавирус застигна всички хора по света. Дори и по различен начин, много страни не могат да се отърсят и до ден днешен от последиците, които последваха. Всички страни от ЕС претърпяха тежки последици, не само финансови, но и социални. Дистанцията, която беше наложена се оказа много трудна задача, а светът продължава да се възстановява.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари