Румен Радев коментира политическата обстановка


Румен Радев коментира политическата обстановка

В началото за консултациите за съставянето на ново правителство, президентът Румен Радев коментира настоящата политическа обстановка. По думите му, в момента обстановката е кризисна и това налага много усилия от институциите по начин, който ще удовлетвори исканията на гражданите. Днес консултациите започнаха с “Има такъв навод”.

Радев призова да не допускаме България да остава в периферията на ЕС. Според него, тепърва страната ни ще очаква активна и силна подкрепа от съюзите, което непременно ще доведе до последователна външна политика и по този начин ще можем да отстояваме с пълна сила интересите си.

Президентът се обърна към членовете на “Има такъв народ” и им напомни, че една година след тяхното присъединяване на политическата сцена, би трябвало всеки един от тях да е направил равносметка за себе си и постигнатите резултати, като напомни на членовете, че думата толерантност в политиката е кратко явление и е необходимо да бъдат много взискателни.

Радев похвали ИТН и отговорното им отношение и интерес по темата за Северна Македония и заяви, че този интерес трябва да бъде на същото ниво и в момента, по време на съставянето на ново правителство. Той допълни, че ситуацията в момента е изключително сложна и това ще продължи и през следващия месец. Много усилия и време ще бъдат необходими, за съставяне на правителство, и за влизането в сила на закони, от които зависи влизането в ход на Плана за възстановяване и устойчивост.

По-късно през деня днес ще се състоят и консултациите с членовете на “Възраждане” и „Демократична България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *