Storytel с инициатива за украинските деца


Storytel с инициатива за украинските деца

Децата са най-невинните жертви на войната в Украйна. По този повод, сайтът www.kazky.com апелира издателите от цяла Европа да вземат участие в него. Целта е да бъде осигурено много и ново съдържание за най-мъничките деца, които страдат от войната. Идеята се зараджа от полския екип на известната у нас платформа Storytel. По този начин, децата ще могат да се насладят на любимите си приказки на украински.

Напомняме отново, че сайтът се казва www.kazky.com и буквално в превод означава “приказка” на украински. Лесно достъпен е по всяко време и от всяко устройство, като приказките  ще могат да се слушат напълно неограничено.

Лиза Василева, част от екипа на Storytel в България сподели, че още в самото начало на войната между Русия и Украйна, много бежанци са потърсили убежище именно в Полша. Екипът на Storytel по всякакъв начин са искали да помогнат на бедстващите хора и така се появила и идеята за украинските приказки. Главната цел е била бежанците да се откъснат от реалността и да забравят за малко за войната.

Издателите, които имат интерес към тази инициатива, имат възможност да се свържат с представителството в България и да преведат или прозиведат материали за платформата.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари