Въведоха забрана за къпане в река Дунав


Въведоха забрана за къпане в река Дунав

Властите у нас забраниха къпането в река Дунав. През летния сезон и големите горещини много хора избират да отдъхнат край брега на реката. Едни от най-известните и привлекателни места за плажуване категорично са кейовата стена, както и плажът, който се намира срещу остров Люляка.

На всички места има предупредителни табели, които забраняват къпането в реката, но въпреки това има много нарушители. Любомир Владимиров, директорът на дирекция “Екология” в града заяви, че река Дунав има много опасни ями и течения, които биха затруднили дори и тренирани плувци. Той съобщава за чести произшествия в този район, а голяма част от тях завършват фатално. Владимиров уточни, че всеки нарушител ще заплати съответна санкция, която варира между 20 и 100 лв.

На място патрулират полицейски екипи, които следят за безопасността. Като още една важна причина за въвеждането на забраната се оказва и взетата проба от здравните власти от водата, която е отчела бактерията Ешерихия коли, която може да доведе до стомашни проблеми.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари