14 юни 2022

Aleks

Бизнесът настоява за дългосрочен договор за природен газ


Бизнесът настоява за дългосрочен договор за природен газ

Бизнесът и обществото все още нямат информация дали има подписани дългосрочни договори за доставка на природен газ от алтернативни на „Газпром“ доставчици.

Добри Митрев, който е председател на УС на БСК и на АОБР е изпратил писмо до премиера Кирил Петков, за да настоява за дългосрочни решения. Той припомня, че правителството е обявило, че „Булгаргаз“ ЕАД е закупил два танкера, които са достатъчни да задоволят търсенето в страната до края на юни 2022 г.

„От правителството беше дадена и информация, че се търси дългосрочно решение за гарантиране на доставките. Понастоящем обаче бизнесът и обществото все още не са информирани дали има подписани споразумения за дългосрочна доставка на природен газ от алтернативни на „Газпром“ доставчици“, подчертава Митрев.

Той призова правителството да даде информация на какъв етап са преговорите за доставка на природен газ, защото е изключително важно да се знае дали те са гарантирани не само за юли 2022 г..

По-рано в интервю за БНТ председателят на КЕВР Станислав Тодоров заяви, че все още няма подписан договор за доставка на американски втечнен газ.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари