Как да намерите точните авточасти за вашия автомобил?


Как да намерите точните авточасти за вашия автомобил?

Поради голямото разнообразие от видове авточасти, често начинаещите водачи и собственици на автомобили се притесняват да не направят грешния избор. От онлайн магазин Maxcar ще ни дадат някои методи за сигурно намиране и избор на подходящите компоненти.

Какво представляват резервните авточасти?

Това е алтернативен заместител на работеща или повредена част от една система на МПС. Всички отделни компоненти от един работещ механизъм могат да са резервни части. Поради екстремните условия на работа, авточастите след определен период от време подлежат на износване и подмяна. Съществуват и консумативи, които са с по-кратък експлоатационен период, но са неизменно допълнение за правилното функциониране на автомобила. Сред тях са въздушните, маслените, горивните филтри, отделните течности и т.н.

Как да откриете точните авточасти?

Съществуват няколко проверени варианта за избор на компоненти, спрямо модела, марката и годината на производство на колата:

  • по VIN код – представлява идентификационния номер на автомобила и е съставен от 17 буквено-цифрови знака. Намира се на талона, двигателя, каросерията. Чрез него можете да търсите в различните онлайн магазини или да използвате специализираните безплатни услуги за това;
  • търсене в официалните каталози – често намирането на подходящите части в онлайн магазините е трудно или отделен елемент е сглобен в цялостна част, от която не се нуждаете. Този метод често е предпочитан при търсене на гайки, болтове, шайби и т.н.;
  • форуми и специализирани сайтове – ако търсенето на нужните ви авточасти не даде желаните резултати от по-горните два вида, допитайте се до експертите в множеството тематични места (форуми, социални мрежи, сайтове), където се обсъждат различните автомобилни проблеми.

Как да намерите подходящ магазин за пазаруване на авточасти?

авточасти

За да направите избора на правилния търговски обект, от който да поръчате, трябва да се придържате към някои елементарни особености. Експертите от Maxcar съветват да не се спирате на първия попаднал ви онлайн магазин. Направете кратко проучване относно потребителските мнения за този търговец, колко години е на пазара, какви гаранции дава? Винаги може да стане грешка при избора, така че обърнете внимание, дали се предлага опция за връщане и смяна, проучете общите условия на сайта, начините за доставка и т.н.

Цените на предлаганите стоки трябва да са достатъчно евтини и периодично да се провеждат промоции, даващи възможност за изгодни покупки. Свържете се с клиентската поддръжка и обсъдете с тях нуждите ви и вижте какви алтернативи и опции ще ви предложат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *