4 юни 2022

Aleks

Печалбите на Илон Мъск намаляват


Печалбите на Илон Мъск намаляват

Състоянието на Илон Мъск е намаляло с около 17 млрд. долара. Причината за това е спадането на цената на акциите в основаната от него компания за производство на електромобили.

По време на търговската сесия на Нюйоркската фондова борса цената на акциите на „Тесла“ е намаляла с повече от 5%, което е намалило състоянието на бизнесмена с 16,9 млрд. долара. Според “Форбс” Мъск си остава най-богатият човек в света въпреки това. Той разполага с активи за 216,8 млрд. долара. Състоянието на най-близкия му конкурент, основателя на „Амазон“ Джеф Безос, се оценява на 171 млрд. долара.

В петък Ройтерс публикува имейли на бизнесмена до служителите на „Тесла“. От тях става ясно, че компанията трябва да съкрати около 10% от служителите, а също и да преустанови наемането на служители. Вероятната причина за това е въвеждането на автоматизирана работа, извършена от роботи. “Имам много лошо предчувствие за икономиката”,  казва още Мъск.

Както отбелязва CNN, „строгото предупреждение на Мъск за потенциална рецесия и нейните негативни последици за автомобилните производители е най-ясната и категорична прогноза от този вид в индустрията“, като се има предвид, че „опасността от рецесия в САЩ само се засилва”.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *