4 юни 2022

Aleks

Ще изградят 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа


Ще изградят 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов заяви, че се предвижда да бъдат изградени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа.
По време на провеждането на кръгла маса на тема „Настояще и бъдеще на българския автомобилен парк“, Костадинов допълни, че в програма „Транспортна свързаност“ до 2027 г. е предвидено финансиране и за изграждане на няколко станции по пристанищната инфраструктура.

„Министерството на транспорта и съобщенията се стреми към постигането на високоефективна, модерна и безопасна транспортна система в България, която да позволява балансиран и устойчив начин за интеграция на всички транспортни сектори. Сред водещите приоритети на нашата политика е развитието на модернизацията на транспортната инфраструктура, както и ограничаване на негативното въздействие върху околната среда“, каза заместник-министърът.

В заключение Костадинов заяви, че има стремеж към 2030-та година транспортната система да удовлетворява ефективно потребностите на населението и бизнеса. Важно е, за да се постигне това, администрацията, бизнеса и гражданите да работят в екип.

След като дискусиите приключиха, Божидар Костадинов и останалите официални лица заедно откриха Автомобилен салон София 2022.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари