29 май 2022

Aleks

1 лесен и евтин начин да преборите безсънието


1 лесен и евтин начин да преборите безсънието

Всички знаем колко е важен сънят за това да сме ефективни на следващия ден. Ако имате проблеми със съня, можете да ги разрешите по много прост начин.

За да бъдете отпочинали и свежи на сутринта, за  да не се въртите в леглото дълги часове, вземете един пресен лимон. Нарежете го, сложете му малко сол и оставете чинийката на нощното шкафче.

Етеричните масла на този цитрусов плод ще отпуснат опънатите ви нерви, за да можете да заспите лесно и бързо, без да се будите през нощта. Свежият аромат ще стимулира производството на серотонин, познат още като хормона на щастието. Това значи, че подсъзнателно настроението ви ще се приповдигне дори докато спите. На сутринта ще станете много по-лесно и ще сте бодри.

Лятото, лимонът може да се ползва за още едно полезно нещо. Когато се добави малко карамфил към него, това прогонва комарите. Те мразят такива миризми и ще избягат бързо, ако ги усетят.

Всеки знае, че лимонът в чая помага при настинка. Той повишава защитните сили на организма не само когато е изстискан, но и като се вдишва. Лимонът до главата ви ще помогне и за още едно нещо, което е много важно. Етеричните му масла ще попаднат в дихателните ви пътища и ще облекчат дишането ви.

Тръгнахте ли към кухнята?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *