4-те най-добри домашни енергийни монитора за 2022 г.


енергийни монитори

Повечето хора, които са сериозни по отношение на пестенето на енергия, са обмисляли да инвестират в енергийно ефективни уреди, да преминат към LED крушки и да инсталират програмируем термостат. Ако сте готови да изведете усилията си на следващото ниво, много вие искате да обмислите домашен енергиен монитор. Тези устройства, обикновено с размерите на голям мобилен телефон, са поставени в електрическия панел на вашия дом и са прикрепени към електрическата мрежа. Те предават данни чрез wifi, за да ви покажат колко енергия използва вашият дом като цяло или в някои случаи кои устройства в къщата ви консумират най-много енергия. Тези данни ви позволяват да разберете какво можете да направите, за да подобрите и намалите употребата (например, може би е време да надстроите тази 15-годишна сушилня).

Мониторите за домашна енергия се свързват с мобилно или уеб-базирано приложение, за да можете да видите какво се случва в реално време – или дори да проверите отново дали изключвате определен уред, когато сте далеч от дома. Ако имате соларен дом, можете да видите колко енергия генерират вашите панели и да сравните производството на енергия с използването. Въпреки че инсталацията като цяло е проста, повечето производители ясно заявяват, че това не е проект “Направи си сам”, защото трябва да прикачите устройството към електрическия панел на вашия дом, който съдържа проводници под напрежение, които представляват опасност от токов удар.

Най-добър като цяло: Sense Energy Monitor

Основният модел на тази популярна марка е нашият най-добър избор заради неговата лекота на използване и пълнофункционални възможности. Той проследява тенденциите в използването в реално време по ден, седмица, месец и цикъл на фактуриране за комунални услуги, за да можете да разберете своите модели и да направите корекции в начина, по който използвате енергията. Можете също да зададете енергийни цели по устройство или цял дом, по ден или в долари или ватове. С течение на времето устройството научава уредите в дома ви въз основа на техните цикли на изключване/включване (обикновено то научава 12 през първия месец и 25 до 30 след една година употреба). Можете дори да добавите индивидуални сензори към големи потребители, като HVAC системи или помпи за басейни, за да следите по-отблизо.

Най-добър бюджет: Emporia Energy Smart Home Energy Monitor

Ако търсите монитор в реално време на бюджетна цена, това устройство има много функции на разумна цена. Устройството следи общото използване в реално време, но можете да добавите пакети от сензори (закупувани отделно), за да наблюдавате до 16 отделни вериги, за да следите конкретни уреди като вашата пещ, хладилник или съдомиялна машина.

Безплатното приложение може да бъде настроено така, че да ви предупреждава за моменти, когато използвате пикова енергия или когато неща като помпи на резервоара не се изключват или включват. На някои пазари, като Калифорния и части от Пенсилвания, може да сте в състояние да използвате устройството Utility Connect вместо това, което се включва във всеки контакт и безжично следи използването на енергия, без да се налага да наемате електротехник за инсталиране.

Най-добро за слънчева енергия: Efergy Engage Hub Kit

Използвайте безплатното приложение или уебсайт, за да наблюдавате употребата в реално време, да зададете бюджетна цел и да получите обратна информация за разходите за енергия за деня, седмицата или месеца с това устройство, готово за слънчева енергия, на достъпна цена. Можете също да получите данни от до 5 вериги (модулите се продават отделно), ако искате да наблюдавате конкретни устройства.

За разлика от повечето други монитори, които са инсталирани вътре в електрическия панел, този поставя предавател, работещ с батерии, вътре в панела, за да изпраща информация до хъб, който е включен директно във вашия рутер, така че обикновено е бърза и лесна инсталация.

Най-добър интелигентен щепсел: Kasa Smart Plug Ultra Mini ‎EP10P2

Ако не сте на пазара за система за наблюдение на целия дом, ще откриете, че тези интелигентни щепсели са полезна опция за отделни уреди. Можете да включите лампите, за да не се налага да се прибирате в тъмна къща, или да проверите отново, за да сте сигурни, че не сте забравили да изключите машата, кафеника или лампичките за коледно дърво.

Използвайте безплатното приложение, за да контролирате контакта отвсякъде, да наблюдавате консумацията на енергия в реално време на устройството или да настройвате графици за изключване и включване на свързаните контакти. Щепселите работят с Amazon Alexa и Google Assistant, така че можете да използвате и гласови контроли.

Нашият най-добър избор е Sense Home Energy Monitor поради неговата пълнофункционална функционалност, лекота на използване и удобно за потребителя приложение. Но Emporia Gen 2 VUE Whole Home Energy Monitor е икономичен домашен енергиен монитор със солидни функции и възможности за разширяване, ако по-късно решите да добавите модули за наблюдение на конкретни устройства.

Какво да търсите в домашните енергийни монитори?

Мониторинг в реално време

Това ви позволява да видите колко енергия използвате, докато я използвате.

Разпознаване на уреда

Уредите имат различни начини за използване на енергия, така че тази функция ви позволява да видите кои уреди консумират най-много. Въпреки това, функцията не е 100% надеждна и има тенденция да бъде донякъде уцелена и пропусната. Например, някои уреди, които използват електричество по подобен начин (като нагревателно устройство като тостер или маша), са по-трудни за разграничаване един от друг.

Проследяване на разходите в реално време

Някои монитори показват разходите за консумация на енергия, докато я използвате, така че можете да разберете ефектите от включването и изключването на устройства върху сметката си.

Готов за слънчева енергия

Това ви позволява да наблюдавате производството и/или използването на слънчева енергия.

  • Как домашният енергиен монитор помага на околната среда?

    Тези монитори ви помагат да идентифицирате уреди, които консумират енергия или лоши навици (като например да оставяте електрониката, която консумира енергия в режим на готовност, включена, когато не се използва 2 ), за да можете да предприемете стъпки за намаляване на употребата си. Използването на по-малко енергия спестява природни ресурси и намалява необходимостта от изгаряне на горива като въглища и петрол, които могат да допринесат за замърсяването на въздуха и водата.

  • Изисква ли се професионален електротехник за инсталиране на домашните енергийни монитори?

    Въпреки че някои монитори включват инструкции „Направи си сам“, всички производители (включително тези, които предлагат съвети „Направи си сам“!) препоръчват да наемат лицензиран електротехник за монтаж. Това е така, защото устройството трябва да бъде прикрепено към проводниците под напрежение, подаващи се във вашия електрически панел, което представлява сериозна опасност от удар.

  • Дали мониторите за домашна енергия губят енергия?

    Въобще не. Те обикновено използват от .001 до 5 вата, така че това не е основен принос за общата консумация на енергия на вашия дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *