4 юни 2022

Aleks

4 заблуди относно почистването


4 заблуди относно почистването

Почистването е от особена важност, защото то допринася за домашния уют. За да се чувствате приятно и комфортно, трябва да отделяте време за почистване или да се обърнете към професионална фирма, която да направи това вместо вас. Ако имате алергии, почистването е от съществено значение за вашето здравословно състояние и за трудоспособността ви. Затова в никакъв случай не трябва да пренебрегвате почистващите дейности.

Мит 1 – Колкото повече пяна и препарат използваме, толкова по-добре ще почистим
Има множество препарати, които не са ефективни.  В случай, че чистим с такива няма значение какво количество използваме. Колкото и да сложим, няма да успеем да постигнем желания ефект. А прекалено многото пяна спира движението на влакната. Най-добре е винаги да следите за препоръчана доза и да използвате екологични препарати, които няма да застрашат вашето здраве, околната среда и повърхностите, които чистите.

Мит 2 – Това, с което чистим е постоянно в досег с препарат и не е мръсно
Вярно е, че гъбите, моповете и парцалите са в постоянен досег с препарата, но също така е вярно, че те са в постоянен досег с мръсотията. Те са топли, влажни и са иделна среда за микроби, които ние забърсваме постоянно. След всяко чистене, гъбата, мопът и парцалът трябва да се мият на висока температура. Те трябва да се сменят през определен период от време – в зависимост от честотата на използване.

Мит 3 – Гумените ръкавици ни предпазват от микробите
Със сигурност ви е гнус да чистите тоалетната чиния без ръкавици. Но ако ръцете ви се потят или влезе вода под тях, вие предоставяте влажна среда за микробите, която е много благоприятна за тяхното размножаване. Можете да поръсите ръкавиците с нещо, което абсорбира влагата, например с брашно. След като приключите с почистването, измийте ръкавиците и ги обърнете. Оставете ги да изсъхнат на въздух и не бързайте да ги прибирате.

Мит 4 – Основно почистване се прави само през пролетта
Основното почистване е много важно да се прави не само през пролетта. Всеки сезон причинява различни замърсявания. Лятото се внася пясък в помещението, есента пък листа и кал, през зимата – сняг. Чистенето е важно винаги, особено ако повече хора влизат в помещението. Разбира се, не всеки може да отдели време за основно чистене през всеки един сезон, но не е задължително той да се заеме с тази трудна задача. Има много фирми, които предлагат професионално почистване на конкурентни цени.

Вече сте една крачка пред микробите. Можете да вземете мерки срещу тях, като не им позволявате да се разпространяват.

Успех и приятно почистване!

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари