29 май 2022

Aleks

Къде грешите в почистването и поддръжката на килима?


Къде грешите в почистването и поддръжката на килима?

Ако не знаете как да почиствате и поддържате килима си, нормално е да започнат да се появяват следи от износване. Ако спазвате няколко прости правила, ще можете да ползвате килима по-дълго време. Той ще изглежда добре и ще можете с радост да приемате гостите в дома си.

7 съвета за грижа, чистене и поддръжка на килим
Трябва да знаете, че килимът не трябва да се излага на пряка слънчева светлина. Има много материали, които избледняват от слънцето, а текстилът е един от тях.

Трябва да пазите килима от влага, особено за дълъг период от време. Това е предпоставка за образуване на мухъл и захабяване.

Прането с твърда четка с изкуствен косъм и топла вода също не е благоприятно за килима ви. То води до отслабване на връзката между косъма и основата на килима, до протриване и набиване на косъма. Вместо твърда четка, използвайте мека, с естествен косъм и подходящ почистващ препарат, който да разгради мръсотията.

Многото търкане на килима и големият натиск също влияят зле. Ако мръсотията е в повече, оставете килима накиснат за известно време с препарат и вода, след което може да продължите да търкате.

Ако има много наслоена прах, тя също пречи за запазването на вашия килим. Трябва да знаете, че трудно се премахва такава прах, която вече е стигнала до основата на килима. Често минавайте с прахосмукачка, за да предотвратите бързото износване на килима.

В случай, че местите мебели и правите проби как ще изглеждат най-добре в помещението, по-добре махнете килима за известно време. Многото движение на мебели и хора ще протрие килима и космите могат да започнат да падат.

Прането на килим не е лесна и бърза работа. Ръчното пране няма да даде такъв добър резултат какъвто би дало прането с професионална машина. Професионалното почистване на килим ще ви помогне за удължаването на живота му и ще му осигури добър външен вид.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари