30 май 2022

Aleks

3 съвета за справяне с мръсотията вкъщи през различните сезони


3 съвета за справяне с мръсотията вкъщи през различните сезони

През всеки сезон от годината се борим с най-разнообразни замърсявания в нашия дом. През зимата вкарваме сняг вкъщи, който се разтопява, а водата може да повреди повърхностите. Освен сняг, с обувките си вкарваме и кал, която се разнася. През есента освен кал, у дома може да бъде замърсено и с листа, а това е много неприятно за почистване. Лятото, особено ако живеем в морски град, задължително ще трябва да се борим с пясъка, който може да запуши сифоните в банята. През пролетта природата се обновява и ние, в синхрон с нея, правим пролетно почистване. Хубавото е, че има някои неща, които биха ви помогнали за намаляването на замърсяванията през различните сезони.

Съвет 1
Можете да сложите стари кърпи на входа на жилището като допълнителна изтривалка, освен основната. Така изтривалката ще обира мръсотията, а кърпите ще обират водата.

Съвет 2
Ако имате паркет, задължително сложете килими или някаква настилка, която да предпазва паркета от влага и която да бъде лесна за почистване. Можете да слагате мръсните обувки върху найлони или хартия и след почистване на обувките просто да изхвърлите или изтупате подложката, за да запазите пода чист. Същото може да правите и с нещата, които носите от плажа, за да не вкарвате пясъка в банята, и да избегнете натрупването му в сифона.

Съвет 3

Ако е дошло време за пролетно почистване, ако сте давали под наем жилището или пък имотът не е почистван основно дълго време, ако сте отсъствали и се е насъбрала мръсотия – във всички тези случаи почистването ще изисква време и доста повече усилия от ваша страна. Някои хора използват услугите на фирми за професионално почистване на дома в такива случаи, преди или след семейни събирания по случай важни семейни празници. Това е вариант, който ви спестява всичките нерви, време и усилия, а крайният резултат е перфектен.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари