29 май 2022

Aleks

6 мита за климатиците


6 мита за климатиците

Както за всяко нещо, със сигурност и за климатиците има много неверни твърдения. Митовете, които се разпространяват от некомпетентни лица пречат на хората да направят правилния избор при покупка на нов климатик или при поддръжка на стария. Ето и шест от най-разпространените заблуди относно климатиците.

Мит 1 – Само инверторните климатици отопляват
Всички съвременни климатици на пазара, които имат общо предназначение могат и да охлаждат, и да отопляват. Разликата, която отличава инверторните от другите климатици се състои в това, че те имат по-усъвършенствани системи с прецизен контрол и са по-енергийно ефективни. Те работят с по-ниска консумация на електричество и затова са добра инвестиция, особено в дългосрочен план.

Мит 2 – За климатизация на няколко помещения най-добри са мултисплит системите
Мултисплит системи се наричат тези, които са с едно външно тяло и с няколко вътрешни тела. Те са подходящи само за такива места, на които не може да се разположат няколко външни тела по фасадата на сградата. Мултисплит системите са по-скъпи за монтиране, защото имат по-дълги тръбни пътища. С тях енергийна ефективност се постига много по-трудно.  А ако стане авария с външното тяло, вие ще останете без климатизация във всички помещения.

Мит 3 – Отоплението излиза евтино с климатик
Напоследък цените на тока са доста високи, затова отоплението с климатик със сигурнст не излиза евтино. Изолацията и дограмата също играят голяма роля. В случай, че те не изпълняват функциите си правилно, отоплението и охлаждането с климатик могат да ви излезнат доста скъпо.

Мит 4 – При проблем с климатика, трябва да търсите хората, от които сте го купили
Ако сте купили климатик от една фирма, но монтажът се е извършил от друга, то тогава при проблем трябва да търсите фирмата, която го е монтирала.

Мит 5 – Климатикът пренася по тръбите си топъл или студен въздух от отвън
По двете тръби на климатика тече хладилен агент – фреон. Чрез него се осъществява работата му.

Мит 6 – Всички китайски климатици са некачествени
Качеството на климатика не зависи от страната, която го е произвела, а зависи от вложените материали в него. Напоследък все повече се мисли, че китайските стоки са некачествени и не са за предпочитане, но това не винаги е вярно.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари