ABBA се завръщат на сцената като виртуални аватари в Лондон


abba

Изпълнявайки любимите си хитове като “Mamma Mia!” и “Dancing Queen”, шведската супергрупа ABBA се завърна на сцената в четвъртък, макар и като дигитални аватари, за нова концертна резиденция в Лондон.

Групата – Бьорн Улвеус, Бени Андерсон, Агнета Фалтског и Ани-Фрид Лингстад ​​- бяха въведени във виртуален живот като дигитални версии на себе си от своя разцвет през 70-те години, благодарение на технологията за улавяне на движение. Последното им участие беше преди около 40 години.

Четворката, всички вече на седемдесетте, позираха заедно на премиерата на червения килим на концертите в четвъртък на специално изградено място, наречено ABBA Arena.

„Мисля, че всички сме много щастливи да се върнем в Лондон, защото не съм бил тук от не знам колко години“, каза Фалтског пред Ройтерс.

“Толкова е хубаво да видиш всички лица и всички очаквания и всичко. Това отива право в сърцето ти.” ABBA работи с екип от 850 души от Industrial Light & Magic, основана от създателя на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас, за проекта.

Придружени от група на живо, аватарите, или ABBA-tars, изпълняват около 20 песни по време на 90-минутното шоу, наречено “Voyage”. По време на шоуто те се шегуваха и дори смениха костюми.

Истинските ABBA гледаха сред публиката и се качиха на сцената в края, прегръщайки се и махвайки на публиката.
Концертите, които започват официално в петък, са част от изключително успешното завръщане на групата, която оглави класациите миналия ноември с “Voyage”, първият им албум от 40 години.

Създадена през 1972 г., ABBA спечели легиони от фенове по целия свят и е продала около 385 милиона записи.

Те се разделиха в началото на 80-те години на миналия век, като от години се въртяха слухове, че ще се съберат отново на сцената.

„ABBA никога не ни е напускала“, каза Фалтског пред репортер.

Попитан дали това е за групата, Лингстад ​​каза на Reuters: “Зависи колко дълго ще останем живи… Ако имаме късмет.”

„Не мисля, че ще направим още едно… Определено не, но никога не казвай никога“, добави Андерсън.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари