Защо белият цвят трябва да присъства в дома ни?


Защо белият цвят трябва да присъства в дома ни?

Белият цвят е предпочитан от всеки, който в момента обзавежда или боядисва дома си. Бялото е символ на чистота, спокойствие и стил. Повечето бояджии не случайно избират винаги белия цвят, ако се колебаят между него и пъстри тонове. Разбира се, че цветните бои придават настроение на стаята, но в белия цвят има нещо специално. Когато имате бели стени или мебели в дома, категорично това придава стил и елегантност, а и не само това. Тогава вие можете да добавите всякакви други цветове към бялата основа. Така че ако имате известни колебания, заложете на бялото. Този цвят е еталон за красота и спокойствие. Ако цветът не ви харесва или не сте сигурни какъв цвят да сложите към дадена стая, бялото винаги ще работи. Цветът е чист и е чудесна основна палитра за всички други цветове, материали и покрития, с които може да влезе в контакт, както споменахме вече.

Тайната на белия цвят

Трябва да признаем, че когато става въпрос за стени например, в главата ни изниква първо белият цвят. Помислете, ако стената ви е бяла, то тогава на нея можете да сложите пъстра картина, цветен часовник или метална декорация за стена в различен от бялото цвят. Тоест, изборът на белия цвят ви дава свобода да творите, и то с най-различни цветове. Не става въпрос само за цвят — нюансите и тоновете могат да създадат голямо въздействие помежду си.

Цветовете се различават, защото когато се прави или смесва боята, се добавят пигменти, а те създават топъл или хладен подтон, който може да влияе и да подсили други цветове, използвани в дома.

Това ли е правилното решение?

Всеки има различен вкус и различно разбиране за красота и естетика. Но всеки себеуважаващ се естет знае, че изборът на бял цвят винаги е добра идея. Ако не стените, то можете да си купите бял кожен диван, а защо не и кухнята ви да е бяла? Има много варианти и всичките те ще паснат идеално на всеки декор.

Трапезната маса също може да е бяла или пък столовете. Ако жилището ви позволява поставяне на щори, в такъв случай те също могат да в бял цвят.

Най-общо казано, бялото е нежност и елегантност. Неговото присъствие в дома ни е задължително. Не забравяйте, че можете да променяте бялото в различните части на дома си, за да постигнете различни ефекти. В по-големите пространства не се притеснявайте от това да прокарате границата между истинско бяло и цветно.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари