26 окт. 2022

Aleks

“Домът на дракона” продължава да чупи рекорди


"Домът на дракона" продължава да чупи рекорди

Последният епизод на “Домът на дракона” от първия сезон е с огромен рейтинг – над 9 милиона зрители. Сериалът се конкурираше с мача от НФЛ между Питсбърг Стийлърс и Маями Долфинс и плейофа от Мейджър лийг бейзбол между Хюстън Астрос и Ню Йорк Янкис.

Всички епизоди на фентъзи драмата са гледани средно от 29 милиона зрители в САЩ. Това е повече от три пъти над средната аудитория. Извън САЩ сериалът надмина осмия сезон на “Игра на тронове” и се превърна в най-гледания филм на HBO в Латинска Америка, Европа, Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.

Припомняме, че действието в “Домът на дракона” се развива 300 години преди събитията в “Игра на тронове” и разказва историята на Домът Таргариен. Първият сезон запознава зрителите със събитията, които водят до гражданската война за наследство, известна още като танца на драконите. Тази война ще бъде видяна в останалите сезони от сериала.

Очаква се снимките на втори сезон да започнат в началото на другата година, но все още не се знае дали премиерата ще бъде също през 2023-та.

, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *