Джони Деп печели делото срещу Амбър Хърд


Джони Деп печели делото срещу Амбър Хърд

Съдебните заседатели в процеса за клевета срещу Джони Деп и Амбър Хърд стигнаха до присъдата на третия ден на обсъжданията, като взеха решение в полза на Деп.

Деп съди Хърд за 50 милиона долара за намекването, че я е малтретирал в публикация на Washington Post от 2018 г. Въпреки че тя не го назова, той твърди, че нейните твърдения са се отразили на способността му да работи. Тя предяви обратен иск от 100 милиона долара.

Журито установи, че Хърд оклевети Деп и по трите точки и му присъди 10 милиона долара за обезщетение и 5 милиона долара за наказателни щети.

Беше установено, че Хърд има частична победа в нейния случай и й бяха присъдени 2 милиона долара компенсаторни щети, но не и наказателни щети.

В заключителните речи в петък адвокатите на Деп помолиха съдебните заседатели да „му върнат живота“, след като той беше „съсипан“ от обвиненията за домашно насилие на Хърд. Те нарекоха твърденията й за акт на дълбока жестокост към истински оцелели и казаха, че тя е дала представлението на живота си на щанда.

В заключението си адвокатите на Хърд казаха, че решението в полза на Деп ще направи съдебните заседатели „съучастници“ в неговата злоупотреба и в неговата „кампания за глобално унижение“, добавяйки, че той се е занимавал с „обвиняване на жертвите в най-отвратителната си проява“.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари