Ето как да развием сутрешната си рутина


Ето как да развием сутрешната си рутина

За много хора ставането сутрин е доста трудна задача. Ако изградим сутрешна рутина, тогава положението ще е съвсем различно. Сутрините ще станат по-приятни, а рутината, която ще изградим, ще ни създаде полезни и здравословни навици. Макар и да звучи трудно на практика в началото, с малко усилия и постоянство, това ще се промени.

Хубаво е да започнем сутринта с хладен душ, последван от кафе или фреш. Тренировките също са важно допълнение, но това зависи изцяло от времето, с което разполагаме. Един сутрешен крос в близкия парк или леки упражнения за разтягане са добра идея. Ако нямате такова време, можете да направите няколко йога упражнения, за един балансиран ден. Не се натоварвайте с тежка закуска. Вземете си плод заедно с кафето или смути. Ако не можете да издържите до обяд с плод, пробвайте комбинацията от мляко, чия и плодове.

Станете поне 20 минути преди алармата си. Дайте си време за разсънване, като не ставате веднага от леглото. Това е изключително вредно, а самото ставане по-рано няма да ви навреди, дори напротив – ще ви даде нужния тонус за старт на деня. След това изпийте на спокойствие кафето си и изберете дрехите си за деня. По възможност не използвайте автомобил до работното си място. Ходете пеша и се порадвайте на ранната утрин.

Ако работите от вкъщи, тогава си правете почивки по-често, било то за упражнения, здравословно хапване или нещо, което ще ви отдели от стола. Така ще избегнете проблеми с кръста и гърба, които ще възникнат на по-късен етап.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари