Как да се предпазим от горещите температури на плажа?


Как да се предпазим от горещите температури на плажа?

Време е за море! Колко и приятно да звучи това, не бива да забравяме и за негативните страни. Когато отиваме на море, ние се излагаме на много силно слънце, което може да ни създаде известен дискомфорт. Нека прегледаме няколко съвета, които биха ни помогнали да се наслаждаваме на плажа и слънцето без последствия.

Пийте много вода

По време на горещините е хубаво да се приемат много течности, най-вече вода. Съвет: Не пийте вода преди да влезете в морето, а след това, по-полезно е! Организмът ви ще е дехидратиран заради горещината и всеки прием на течности ще ви помогне да останете хидратирани.

Яжте леки храни

Избягвайте тежките и мазни храни. Купете си плодове, солети или някакъв сандвич, без много месо или тежки сосове, които биха могли да раздразнят стомаха ви и да ви причинят киселини.

Не стойте на слънце продължително

Дамите предпочитат да хващат бронзов тен лятото, но това може да се окаже нож с две остриета. Не стойте прекомерно на слънце, тъй като има определен диапазон, по време на който слънчевите лъчи са адски силни и биха могли да причинят кожен дискомфорт, а вечерта ще се наложи да се мажете с безброй масла. Все пак, ако сте прегорели, пробвайте киселото мляко.

Мажете се със слънцезащитни кремове

При първия удобен случай се намажете с олио или крем против изгаряне, дори когато влизате във водата – там най-лесно се изгаря.

Не се печете само на едно място

Ако видите, че сте прекалено изгорели само на едно място, то тогава избягвайте да се печете до края на почивката си там. Изберете друга част от тялото си, която искате да потъмнее. Не забравяйте да използвате масло за бързо добиване на тен.

Съчетайте почивката си с едно страхотно преживяване на плажа, но винаги имайте едно на ум относно слънчевите лъчи, които понякога могат да бъдат много коварни. Използвайте горните препоръки, за да се насладите максимално на летните безгрижни дни!

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари