23 юни 2022

Aleks

8 съвета за справяне с конденза


8 съвета за справяне с конденза

Кондензът и влагата са неприятни, защото могат да доведат до мухъл и здравословни проблеми за обитателите на помещението. В случай, че имате качествена дограма и се появи конденз, трябва да действате максимално бързо. Неприятната миризма няма нужда да се търпи. За да не се нарушава вашият уют, спокойстиве и комфорт, трябва да разберете как се е образувал кондензът, за да се справите с него ефективно.

Как се получава по принцип кондензът?
Когато влажният въздух влезе в контакт със студена повърхност, тогава се образува конденз. Най-често това се получава заради прости причини – при готвене, от самите хора и от цветята. Конденз може да се получи и от влага, която се намира в строителните материали на новопостроена сграда. Тя се изпарява горе-долу в продължение на една година.

Как да се справите с конденза – няколко съвета
1 – Всеки ден трябва поне за малко да проветрявате стаите. Това ще предотврати образуването на конденз.

2- Ако имате големи проблеми точно с това, най-добре е да сложите PVC дограма. Тя има най-добри изолационни качества и не позволява на въздуха да проникне в стаята.

3- Друг вариант е да използвате термокерамична боя при ремонта на стаята вътре, а отвън да сложите топлоизолация.

4 – Не сушете дрехите вътре, а използвайте външен простор.

5 – В кухнята може да пуснете абсорбатора, за да поема влагата и за да предотвратява бъдещото ѝ натрупване.

6 – Кондензът в банята няма да се махне, ако само отваряте вратата след къпане. Необходим е вентилатор, който е монтиран на вентилационната шахта. Също така, трябва да подсушавате банята след къпане.

7 – В случай, че имате прекалено много цветя, разпределете ги в различни стаи. Ако не е студено или имате закрита тераса, може да се възползвате от това.

8 – Сложете стъклопакети с нискоемисийно стъкло. То е с нисък коефициент на топлопропускане и остава топло, а това ще пречи на образуването на конденз. През зимата това стъкло ще изолира от студа, а през лятото ще задържа прохладата в помещението.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари