Как да отгледаме бонсай?


Как да отгледаме бонсай?

Бонсай дърветата са красиви и миниатюрни дървета, които са едно малко бижу в дома ви. Те са невероятно красиви, но съшо така и трудни за поддържане. Изисква се внимателна поддръжка и грижи, за да се радвате дълго време на дървото. Но неговото отглеждане е напълно постижимо, ако следвате някои прости препоръки.


Видове бонсай, с които можете да започнете:

  1. Дърво чадър джудже
  2. Плачеща смокиня
  3. Пустинна роза
  4. Нефритово растение
  5. Японски клен

 Изберете растение

Изберете подходящото за вас растение. Има различни видове бонсай, така че трябва да закупите този, който най-много ви допадне. Това много зависи и от мястото, с което разполагате.

Обмислете местоположението

Помислете също къде ще държите своя бонсай, тъй като това определено има значение. Тропическите растения са най-подходящи за бонсай на закрито, докато растенията, подходящи за вашата местна климатична зона, са най-добри, ако бонсайът е предназначен за открито.

Не избирайте слънчево място

Не избирайте място с много светлина, тъй като има опасност бонсаят ви да изсъхне, а после трудно можете да го възстановите. Мини дървото има стъбло и корени, точно както и големите дървета.

Поливайте много внимателно

Накиснете растението в мивката и го оставете за половин час, за да може да се напои хубаво. Изчакайте докато балончетата спрат да излизат на повърхността. Тогава бонсаят е обилно хидратиран и можете да го извадите. Правилното поливане е важна част от грижата за вашия бонсай. Не забравяйте, че саксията е малка, така че ще изсъхне по-бързо от стандартните саксийни растения.

Контролирайте формата на растението

Необходимо е правилното подрязване на дръвчето, подобно на другите дървета. Грижете се за неговата форма, за да може да расте. Торете редовно бонсая си, като е добре това да се извършва през зимата. На всеки няколко години освежавайте почвата и подрязвайте корените. Създайте ритуна за растението, която да спазвате стриктно.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари