29 май 2022

Aleks

Как ще се празнува платиненият юбилей на кралица Елизабет Втора?


Как ще се празнува платиненият юбилей на кралица Елизабет Втора?

В чест на 70 – годишнината на кралица Елизабет Втора, британците подготвят над 16 000 улични партита от 2 юни до 5 юни. В цяла Англия местните власти са получили огромен брой предложения от поданици, които искат да отпразнуват юбилея на кралицата, сочат данни на Асоциацията на местните управи.

На много места са отменени административните такси за затваряне на движението по улиците и пътищата. Премахват се пречките, за да може този исторически ден да се отпразнува подобаващо. Председателят на асоциацията Джеймс Джеймисън каза: “След две трудни години в разгара на пандемията от Ковид-19, се надяваме този път да дадем на хората възможност да вдигнат наздравици и да празнуват с любимите си хора и със съседите си”.

Подготвят се факелни шествия, пикници и чаени партита. Планират се акции за засаждане на дървета като част от инициативата “Зелен балдахин” на кралицата. Библиотеките се готвят за Голямата юбилейна читателска кампания, която ще почете автори от Британската общност, публикували книгите си по време на управлението на кралица Елизабет Втора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *