30 юни 2022

Aleks

Какво да изберете за вашата баня – душ кабина или вана


Какво да изберете за вашата баня - душ кабина или вана

През летните дни е нормално да искате да прекарате повече време на хладно във ваната. А може би нямате достатъчно място и прекарвате повече време в душ кабината под хладката течаща вода. Ако ще правите ремонт на банята и още не знаете дали да изберете душ кабина или вана, тази статия е за вас.

Площта, с която разполагате е от съществено значение. Другото важно нещо е кой ще ползва банята – активни млади хора или по-възрастни. И единият, и другият вариант имат своите предимства и недостатъци. За да ви помогнем да направите правилния избор, решихме да ви изброим предимствата на двата варианта по отделно.

Предимствата на душ кабината
Душ кабината ще ви осигури повече свободно пространство в сравнение с ваната и можете да се възползвате от този вариант, ако имате по-малко място. Тя създава оптична илюзия за по-голяма площ, защото стъклото ѝ придава по-голям размер на банята. Душ кабината със сигурност ще спомогне за намаляването на влагата и ще намали риска от образуването на мухъл. Няма да се налага да подсушавате банята след всяко къпане. Освен това, стъклото се почиства лесно и по него не се образува плесен. Душ кабината е стилна и допринася за естетиката на банята. Модерните домакинства все повече и повече предпочитат нея и заради още едно нещо – не се хаби толкова вода, колкото при ваната. За напълването на ваната, особено ако е по-голяма, трябва по-голямо количество вода, което от своя страна ще носи по-високи месечни сметки за вода. Ваната изисква и повече време за подготовката ѝ, изисква повече време за поддръжка, както и за почистване.

Предимствата на ваната
Ако обичате да се глезите или имате деца, със сигурност ваната е по-доброто решение за вас. Няма да ви е лесно да къпете децата си в душ кабината, но ваната дава възможността да се погрижите за хигиената на малчуганите подобаващо. Във ваната водата се използва по най-пълноценен начин – може да се отпуснете в нея и да си починете след дълъг работен ден. Ако сложите във водата аромати или подходящи продукти, дори може да се лекувате вкъщи и да правите процедури, които са полезни за вашето здраве – ароматерапия, музикална терапия и т.н. Ще спестите пари, които иначе биха отишли за скъпи СПА процедури. Имате много варианти, между които можете да избирате – свободностояща вана, ъглова, вградена, до стената и т.н. Има разнообразие от модели на достъпни цени. Но ако има възрастни хора, които ползват жилището, тогава те могат да бъдат затруднени да ползват банята, особено ако имат здравословни проблеми.

Препоръчваме ви добре да обмислите какво да изберете, като имате предвид не само вашите нужди, но и нуждите на останалите хора от семейството. Съобразете се с площта и с другите характеристики на банята, за да получите максимално удобство и уют в дома.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари