12 юни 2022

Aleks

Какво трябва да знаем когато боядисваме тавана?


Какво трябва да знаем когато боядисваме тавана?

Много хора си мислят, че боядисването не е трудно, но когато започнат виждат, че не е толкова лесно. Както всяко друго нещо, и това си има своите особености. Красивият и правилно боядисан таван изисква знания, умения и опит.

За гладкото боядисване
Петната и неравностите по тавана трябва да се отстранят. Течовете и пушенето в стаята могат да доведат до петна, които трудно се заличават с боя. Нужно е преди това да се нанесе грунд. А при неравности трябва да се направи фино шлайфане, което да осигури равна и гладка повърхност. Така боята ще може да се нанесе добре при всички слоеве. След шлайфането е много важно таванът да се почисти от праха и тогава де се пристъпи към боядисването.

За чистото боядисване
Знаете, че за да чистите по-малко след ремонта, най-добре е да преместите обзавеждането в друга стая или в средата на същото помещение, в което ще боядисвате тавана. Покрийте всичко с найлони и ги закрепете с хартиено тиксо. Не пренебрегвайте подовите настилки, контактите и ключовете за осветление.

За професионалното боядисване
Не е без значение с какви инструменти ще боядисвате. Ако някое място изсъхне преди друго, може да има разлика в цветовете и наситеността. Затова не е лошо да помислите да се обърнете към професионалисти. Те могат да направят това бързо, качествено и правилно, защото разполагат със специализирано оборудване – инструменти и машини за шлайфане, грундиране, боядисване. Те познават също спецификите на различните видове боя и на самото боядисване в детайли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *