22 юли 2022

Aleks

Какво трябва да знаете за почистването на електрически уреди?


Какво трябва да знаете за почистването на електрически уреди?

Домакинските електроуреди трябва да бъдат почиствани редовно и старателно, за да работят максимално добре и безопасно. По този начин ще се избегнат аварии и ще могат уредите да се ползват по-дълго време. Дори дребните боклуци и прах са в състояние да затруднят работата на електроуредите, затова трябва да се грижите добре за тях. Възможно е също добрата поддръжка да намали месечните сметки за ток.

Как да почиствате правилно електроуредите?
Съветваме ви да се запознаете с инструкциите за употреба на вашия електроуред, веднага щом го купите. Всеки един уред има книжка, в която има подробно описание за безопасната употреба, поддръжка и почистване.

Тази статия има за цел да ви запознае с базисните правила, които трябва да знаете за почистването на домакинските уреди, контакти, разклонители, ключове и други.

На първо място, всички те трябва да бъдат изключени от електрозахранването преди да започнете почистването им. Ако са все още топли, изчакайте да изстинат, а след почистване изчакайте да изсъхнат преди да ги включите. Ако бързате да ги ползвате, по-добре ги подсушете с кърпа.

Всички кабели и всички неща, по които тече ток трябва да се държат далеч от вода и влага. Не прекалявайте с водата по време на почистване и използвайте само леко влажни парцали.

Засъхналите мазнини и следите от храна по хладилниците, фурните и котлоните не падат лесно, но е препоръчително да внимавате какви препарати и средства използвате за почистването. Те не трябва да бъдат прекалено силни, груби и агресивни, защото рискувате да развалите повърхността на уредите, а това ще попречи на безопасната и ефективната им употреба занапред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *