Как да се отървем от излишните килограми след лятната почивка?


Как да се отървем от излишните килограми след лятната почивка?

Лятото е прекрасен сезон и в това няма спор. Нашата ваканиция е близо и нямаме търпение за нея. По време на почивката си, ние се отпускаме и си позволяваме да хапваме в повече, и то вредни храни. Но когато ваканцията приключи забелязваме, че сме наддали малко килограми и това започва да ни притеснява. Време е да влезем във форма и да възвърнем стария си вид и режим.

Трябва да се откажем от пържените храни

Редно е да забравим известно време за пържените картофки и изобщо всичко пържено. Вместо това, можем да прибавим в менюто си повече салати и зеленчуци, за да се отървем от излишните мазнини, натрупани от вредните храни, които сме консумирали.

Намаляване на месото

Месото не бива да ни е приоритет. Можем да заложим на крем супи, таратор, ориз и повече зеленчуци за основно ястие. Можем да консумираме два пъти в седмицата само пилешко месо, и то в много изчистен вариант, без излишно олио и мазнина.

Елиминираме хляба

Похапнахме си сладко тестени изделия на морето, но да спрем дотук. Време е да ограничим хляба и да влезем във фитнеса. Ако не сте фенове на фитнеса, то тогава можете да изберете друг спорт, който ще ви помогне в борбата с килограмите.

Без газирани напитки и алкохол

Трябва да се откажем от газираното и да включим в режима си много вода, поне по 2 литра на ден. Алкохолът също е добре да бъде ограничен, тъй като от неговия прием килограмите се покачват, а от тренировките няма голям ефект.

Спорт и още спорт..

Едва ли ще чуете по-добър съвет от това да тренирате. Спортът е полезен и ни държи в тонус. Можете да правите упражнения вкъщи, да тичате в парка, да практикувате йога, пилатес или каквото пожелаете, стига да има физическо натоварване.

Летните ваканции за чудесни, но след края на отпуската е време да се амбицираме и да възвърнем формата на тялото си, която ни удовлетворява. С малко лишения и влизане в стария режим, организмът бързо ще привикне към него, а теглото ще се балансира много бързо.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари