Лидери на внимание в онлайн пространството


Лидери на внимание в онлайн пространството

Всичко, което ни заобикаля е тясно свързано с медиите. Гледаме новини, предавания, интервюта, които са излъчени от тях. Понякога им вярваме, понякога не. Очаквано, онлайн медиите също играят тази роля. Със своите милиарди активни потребители, платформи като Facebook, YouTube, Instagram привлякоха половината от населението на Земята и никой не би желал да се лиши от удоволствието да прекарва време в тях. Публични личности се радват на внимание в социалните мрежи, като популярността им става все по-голяма. Световни знаменитости приковават вниманието ни ежедневно в различни онлайн платформи и по някакъв начин ставаме част от техния бляскав начин на живот.

Не е тайна, че се вълнуваме от живота на известните. По някакъв начин ни е любопитно, интересно и вълнуващо да проследяваме техният начин на живот. Благодарение на развитите функции на приложенията, можем да следим всичко, което ни интересува и то само с един клик. Инстаграм например дава поле за изява на много знаменитости да зарадват своите фенове, като правят видеочатове, игри с награди и много още неща. Това несъмнено е печеливш ход, защото по този начин те се близо до феновете си и до известна степен ги допускат до себе си. От друга страна, вниманието е фокусирано върху тях, а това понякога е главната цел. Нека не забравяме, че онлайн платформите са препълнени със звезди от всякакъв ранг. Една голяма звездна сбирка се сформира, а борбата за надмощие винаги е ожесточена. Личностите, които превземат вниманието и насочват фокуса върху себе си никак не са малко.

Ако трябва да изброим поименно всички лидери на внимание онлайн, ще ни отнеме безкрайно много време. По тази причина ще се съсредоточим върху няколко личности и по-точно-по какъв начин са извоювали това внимание и какво правят за да го задържат.

Интересен факт е, че има звезди, които нямат профил в нито една социална мрежа и не желаят да използват тези услуги. Не всички обичат да излагат на показ живота си, затова някои ревностно го пазят в тайна от света. До известна степен това е разбираемо, но негативната страна е, че почиталите не могат да проследят какво се случва с техните любимци.

Не бихме могли да сравним личностите по степен на известност, но можем да ги разделим в различни категории, според сферата, в която са популярни.

В сферата на музиката, в едни от най-челните места се нареждат Ариана Гранде, Бионсе и Селена Гомез. Ако говорим за спорт, победител е Кристиано Роналдо, следван от Неймар и Меси. Една от влиятелните звезди сред киното определено е Дуейн Джонсън (Скалата). На голямо внимание се радват и много други световни звезди. Ким Кардашиян, Джъстин Бийбър, Деми Ловато, Тейлър Суифт, Кейти Пери, Майли Сайръс имат огромна аудитория от фенове в Инстаграм. И това са само част от тях. Подобни известни личности, които имат милиони последователи в социалните мрежи, дължат онлайн влиянието си на популярността си извън дигиталния свят. С какво точно са привлекателни и интересни тези личности ще разгледаме по-нататък.

Всеизвестен факт е, че за да си популярен трябва да си актуален, атрактивен и да умееш да държиш интереса на аудиторията. Как успяват звездите?

Да си лидер на внимание определено е голяма отговорност, особено ако си популярен в целият свят. Да оставим настрана фактът, че животът ти е публичен. Новините в социалните мрежи се разпространяват с невиждана скорост. Животът онлайн тече бързо и много често социалните мрежи ни информират преди другите медии. Например, от личните профили на звездите в Инстаграм можем да разберем горещи подробности, публикувани от самите тях, преди тази информация да е достигнала до някое списание или таблоид. Когато си обект на внимание от медиите, разбира се, информацията трябва да бъде достоверно и внимателно поднесена. Запознати сме с жълтите издания, които ежедневно печелят на гърба на фалшиви новини и трябва да следим кой източник е верен и кой не.

Онлайн платформите са иновативно общество. Платформи като Инстаграм са подходящи както за обикновени хора, така е и поле за изява на родни и световни звезди. Поради този факт, много често може да наблюдаваме сблъсък на интереси, конфликти и манипулации. Това естествено е напълно нормално. Както в реалния живот, така и в онлайн средите съществуват такива сблъсъци. Все пак сме наясно, че когато на едно място са събрани милиони знаменитости и хора е невъзможно да се избегнат конфротации и най-вече имиджови конфликти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *