14 фев. 2023

Мария Спасова

Нека да научим тайната: Дълбоката символика на дамските пръстени от сребро


пръстени от сребро

Винаги, когато заговорим за накити, се оказваме впримчени в образа на благородните метали. И това е съвсем в реда на нещата. Инвестицията в тях си заслужава много повече, и тя е непреходна във времето.

Ако се фокусираме върху една част от тях – не само стойностни, но и достъпни като цена, нека да разкрием тайните на така обичаните дамски пръстени от сребро.

Среброто е сред най-предпочитаните и обични елементи, от които майсторите създават истински шедьоври. Именно на тях ние се радваме цял живот. Нежният благороден метал с лунен блясък е изключително деликатен, дълготраен и не на последно място – подходящ за всеки цвят кожа.

По тази причина, ако има жени, които умишлено избягват жълтите накити, то сребърните бижута ги съпътстват през годините на жизнен път.

Чистота и мъдрост

Точно сребърните бижута, и особено пръстените, олицетворяват тези ценни качества. Но наред с това ще ви споделим един малко известен факт.

Среброто може да увеличи силата на скъпоценните камъни, вложени в неговата изработка. Трудно ще откриете по-добър и предпочитан метал за украшения. Среброто символизира просперитета и мястото в обществото не по-малко от златото.

Някога питали ли сте се, защо навремето (а дори и днес) знатните люде са предпочитали да пият и да съхраняват течности в сребърни съдове? Доказано е, че среброто запазва свежестта и чистотата на напитките по-дълго време.

Много от ритуалите за пречистване още на древните египтяни са се провеждали в басейни, забележете, изцяло изработени от сребро.

Първите добиви на сребро датират още от 900 години пр. н. е. Хиляди години изкопаването на метала е задоволявало потребностите на Рим и много други народи, славещи се със своето разточителство и любов към красивите накити.

Поради качествата си на ковък и податлив материал, среброто днес си остава предпочитано за изработката на някои от най-съвършените бижута. Няма дама, притежаваща сребърен пръстен, която не би споделила уникалното усещане и удобство от носенето на подобно бижу.

Среброто е един от основните материали за изработване на специални амулети. Дори да не са предназначени за такива, вие винаги може да си ги наречете така. Това важи особено за пръстените, съчетали в себе си тюркоаз или корал.

Несравнимото обаяние, нежен блясък и красота прави сребърните пръстени предпочитани от много дами дори за годежни накити. Тяхната устойчивост на времето и издръжливост на всякакви условия на носене гарантира запазване на качествата и сантименталната стойност на уникалните бижута.

Запознайте се с някои от най-модерните и желани модели на https://shine.bg.

Независимо от избора си, може да сте уверени, че ще бъдете актуални както днес, така и след много години употреба.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари