Плюсове и минуси на онлайн пазаруването


Плюсове и минуси на онлайн пазаруването

Пазаруването е приятно за едни и неприятно за други. Особено за мъжката аудитория, която винаги се опитва да избегне досадния шопинг. Има едно много лесно решение за това – онлайн пазаруването. Звучи примамливо! Седите си вкъщи и пазарувате само с един клик. Но нека разгледаме какви са минусите и плюсовете от това така забавно на прув поглед приключение.

Защо да пазаруваме онлайн?

  • Спестява време и усилия.
  • Удобството да пазаруваш у дома.
  • Предлага се голямо разнообразие от продукти.
  • Добри отстъпки и по-ниски цени.
  • Получете подробна информация за продукта.
  • Можем да сравним различни модели/марки.

Освен това, няма да изпитаме никакво напрежение от лутането и бързането по магазините, а след това и попадането в трафик на прибиране към вкъщи. Имате и услуга за връщане, което още повече затвърждава мнението, че онлайн шопингър е добра идея.

Недостатъци на онлайн пазаруването

Лесното използване е основната причина, която движи успеха на електронната търговия. Въпреки че интернет предоставя бърз и лесен начин за закупуване на продукт, някои хора предпочитат да използват тази технология само по ограничен начин. Недостатъците могат да са свързани с много дейности, които ще разгледаме по-долу.

Забавяне на доставката

Дългата продължителност и липсата на подходящо управление на запасите водят до забавяне на доставката. Въпреки че продължителността на избора, закупуването и плащането на онлайн продукт може да не отнеме повече от 15 минути; доставката на продукта до прага на клиента отнема около 1-3 седмици.

Липса на физическия контакт при пазаруване 

Традиционното упражнение за пазаруване осигурява много забавление под формата на атмосфера в шоурума, интелигентни продавачи, аромати и звуци, които не могат да бъдат изпитани чрез уебсайт. Индийците обикновено обичат да пазаруват. Потребителите го очакват с нетърпение като възможност да излязат и да пазаруват.

Измами при онлайн пазаруване

Понякога има много измами в дадени сайтове и така можем да загубим парите си. Освен това, процентът на киберпрестъпленията се увеличава и това поражда съмнения у потребителите.

Може да спорим по темата за пазаруването, но истината е, че трябва да пазаруваме както ни е удобно. Ако имаме ограничено време, тогава можем да изберем онлайн пазаруването. От друга страна ако имаме повече време на разположение, е добре да се разходим по магазините, за да огледаме артикулите, които пазаруваме и за да не загубим контакта с консултантите по време на нашето пазаруване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *