6 юни 2022

Aleks

Почина първият басист на групата Bon Jovi – Алек Джон Съч


Почина първият басист на групата Bon Jovi - Алек Джон Съч

Първият басист и съосновател на рокгрупата Bon Jovi – басистът Алек Джон Съч, е починал на 71-годишна възраст. Причината за смъртта на музиканта засега не е известна.

Алек Джон Съч е свирил с Bon Jovi от 1983 до 1994 г., в годините когато те стават популарни. Той внася творческия си принос за най-големите им хитове: Livin ‘On a Prayer, You Give Love a Bad Name, Wanted Dead or Alive, Bad Medicine, Keep the Faith и много други.

Не е ясно защо Алек напуска групата през 1994-та след излизането на албума Cross Road. На места пише, че качеството на свиренето му се е влошило. На други места пише, че предполагаема причина може да бъде падането му с мотоциклет по време на записите за албума Keep The Faith, при което наранява мишницата си. При свирене на китара на него му е неудобно и усеща болка. Това го води до депресия и алкохолизъм, като дори се е налагало колегите му да го отстраняват от сцената. Алек Съч отново се присъединява към групата през 2018-та за церемонията по въвеждането ѝ в Залата на славата на рокендрола в Кливлънд, Охайо.

В неделя Джон Бон Джоуви написа в социалните мрежи: „Алек беше оригинал. Като член основател на Bon Jovi, той беше неразделна част от формирането на групата“. Фронтменът добавя, че Алек е основният “виновник” групата да бъде в този състав – бил е приятел от дете с Тико Торес и Ричи Самбора.

Бон Джоуви споделя още, че спомените за Алек предизвикват усмивка на лицето му и сълзи в очите му. Групата сподели в социалните мрежи клипа от речта му в Залата на славата, заедно с изпълнението на Съч на песента “Blood on Blood”. При изпълнения на концерти на живо на тази песен с групата, Алек от време на време е поемал главната вокална роля.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари