Ревю и представяне на DJI Mini SE


Ревю и представяне на DJI Mini SE

DJI Mini SE е изключително лек дрон. Неговото тегло е дори по-малко от 250 грама. Това означава, че няма да се налага регистрация във FAA. Този на пръв поглед толкова малък дрон е снабден със страхотни функции, сред който е HD камера, правеща записи на 2,7k видеоклипове и 12MP изображения. Камерата е укрепена от 3-осен кардан и по този начин няма да има изкривявания. Също така има 1/2,3-инчов CMOS сензор със зададена бленда, 24 мм обектив и 83°FOV.

Самият дрон притежава слот, в който да сложите микро SD карта. Устройството се продава с 5 Quickshots, благодарение на които ще можете да заснемете кратки видеа с високо качество.

DJI Mini SE има сходни функции с предния модел – DJI Mavic Mini. Закупувайки MINI SE, вие ще имате достъп до уникалните характеристики на стария модел, но в допълнение ще имате по-устойчив дрон на различни ветровити условия. Захранването се осъществява от 2S литиево-полимерна батерия. Това означава, че имате на разположение близо 30 минути време а полет. На гърба на модела ще забележите и LED светлини.

Контролерът на DJI Mini SE е еднакъв, като на Mavic Mini. WiFi технологията е изцяло подобрена. Дизайнът на контролера е ергономичен и е много комфортен за хващане. Ако искате да имате FPV и други настройки на камерата, ще се наложи да изтеглите DJI Fly, в което ще намерите уроци за ползване.

Функции на полета на DJI Mini SE

Mini SE има общо три режима на полет: режим Position, режим Sport и CineSmooth. Режимите Position и CineSmooth са горе-долу еднакви, като изключим скоростта – в Position най-високата възможна скорост е 17,8 мили в час, а в CineSmooth скоростта е 8,9 мили в час. В спортния режим позволената скорост е 29 mph.

Дронът притежава и режим ATTI, който се задейства, в случай, че сензорите за зрение се деактивират и GPS сигналът се е изгубил или е прекалено слаб.

Интересен факт е, че устройството има функция за автоматично връщане вкъщи и тя може да бъде задействана чрез контролера ръчно, а ако дронът се намира извън обхват – от приложението. Смарт функцията на режимът Quickshot е достъпна от приложението DJI Fly. Чрез нейното активиране вие ще можете да създадете разнообразни видеоклипове от различен ъгъл.

Има ли разлика между моделите Mini и Mini SE?

Да, има разлика и тя е в корпуса. Mini SE е по-идентичен с корпуса на Mini 2 и затова има добра защита при ветровито време. Всичко друго е напълно еднакво с предния модел.

Колко далеч може да лети DJI Mini SE?

Максималният обхват на летене е в рамките на 4 км, но тук е важно да се подчертае, че различните модели дронове е необходимо да бъдат държани във вашата собствена визуална линия на видимост. Това означава, че ако не притежавате разрешително за управление на дронове със сертификат BVLOS, то той няма да успее да лети на такова дълго разстояние.

За финал..

DJI Mini SE е един изключителен миниатюрен дрон, който се продава на пазара със идентичните функции на предшественика си с единствената разлика, че цената му е по-ниска. Експертите в областта силно препоръчват DJI MINI SE и са на мнение, че той е много добър за своята цена, която е под  $300.

https://travelwithdrone.com/reviews/dji-mini-se-review/

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари