8 авг. 2022

Aleks

Роджър Уотърс обяви Джо Байдън за военнопрестъпник


Роджър Уотърс обяви Джо Байдън за военнопрестъпник

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс даде интервю по време на концертното си турне This Is Not A Drill, което тече в Северна Америка. Той смята, че президентът на САЩ Джо Байдън е военнопрестъпник.

Музикантът използва видеоклипове с политически изявления по време на изпълненията си, а в един от видеоклиповете снимка на Джо Байдън се появява заедно с тази на Доналд Тръмп под мотото за военнопрестъпниците.

Според Уотърс, Байдън подклажда огъня в Украйна, което е сериозно престъпление. Той се чуди защо САЩ не подтикнат Зеленски да преговаря, за да няма нужда от война. Журналист възразява на Уотърс, като му казва, че обвинява грешната страна. В отговор, музикантът казва, че войната е започнала още през 2008-ма година. Тогава НАТО е нарушила обещанието си, дадено на съветския президент Михаил Горбачов през 90-те години на ХХ век, като е започнала да се разширява на изток, стигайки до границата на Русия.

В началото на месец март Уотърс направи антивоенно изявление, в което осъди действията както на Путин, така и на Запада и САЩ. Той смята, че трябва веднага огънят да се прекрати, а западните правителства да не го подклаждат, като снабдяват Украйна с оръжия. Според него това е красива страна, която ще бъде съсипана след всичко това. Затова, Уотърс казва, че трябва всички лидери да започнат дипломатически преговори.

Уотърс има активна политическа позиция, която защитава на концертите си. Той е известен с левите си, почти радикални, убеждения.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари