Щастливи родители – щастливи деца


деца

Неоспорима истина е, че всеки един родител иска най-доброто за децата си. Най-големият подарък е те да растат здрави, щастливи и обичани.

Децата растат пред очите на родителите си, виждайки тяхното поведение и начин на живот. Това изгражда тяхната личност и душевност. Любовта и щастието на родителите сформират най-съкровената част от детските сърца и  се превръщат в източник на енергия през целия им живот. Точно по тази причина родителите имат сложната задача да предоставят на децата си модел, по който да изживеят живота си. По този начин нито една лекция не е по-поучителна от собственото поведение на родителите.

Израствайки и изграждайки се като личности, децата поглъщат състоянията на родителите си във всеки един момент. Тази невидима на пръв поглед енергия, следва да се предава само по позитивен начин. Чували сте поверието, че когато майката е спокойна и щастлива по време на бременността, ще роди едно спокойно и добро дете. Е, уверявам Ви, че това изобщо не е мит или история от миналия век. Точно обратното, съвсем актуална е.

Погрижете се за себе си възможно най-добре, по най-добрия начин. Само така ще можете да бъдете родителите, които наистина искате да бъдете. По този начин ще дарите детето си с положителна енергия, обич и щастие. Всеки ден започвайте деня си с напомняне, че грижата за себе си не е егоистична, а напротив. Тя е жизненоважна. И не става въпрос за самите нас, а за децата ни. Вие не само ще му направите подарък, нещо повече! Ще се превърнете в един здрав и пълноценен родител.

Ние, родителите, имаме мисия. Давайки живот на децата си, влизаме в ролята на модератори на неговото бъдеще. Личният ни пример ще ги следва цял живот и ще бъде част от тях. Дайте воля на мечтите за семейството си и най-вече за детето си. Така, сглобявайки цялата картина, ще си дадете сметка колко е важно самите вие да сте щастливи, за да може щастието да бъде споделено.

Не бихме могли да знаем какво би направило щастливо нашето дете в даден момент, тъй като човешките емоции са бурни и непредсказуеми и са субективно преживяване. Но това, което със сигурност можем да заключим е, че родителите са модели за своите деца. Щастливият родител има огромен шанс да има щастливи деца, защото децата са склонни да копират настроенията и поведението, действията и състоянията на най-близките за него хора, а именно родителите. Те се превръщат в това, което виждат, а не това, което им се казва или налага. Все пак, за да расте едно дърво високо, трябва да има здрави корени.

Понятието „щастлив родител” на пръв поглед може да ви се стори двусмислено и неясно, но при всички случаи можем да се съгласим, че идеята зад него всъщност е проста. Щастливите родители са хора, които успяват да намерят смисъла и радостта през повечето дни. Те знаят, че след всеки лош момент идва добър и оценяват ролята си на родители.

Разбира се, тази представа може да звучи наивно и дори глупаво, особено ако не сте свикнали с този начин на мислене. Винаги е лесно да се каже и трудно да се изпълни в определени дни, през които нищо не върви. Променете гледната си точка, обичайте се и помнете – щастливите родители правят децата си щастливи!

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари