Какво означава успешното управление на медийния имидж?


Какво означава успешното управление на медийния имидж?

Успешното имиджово управление играе важна роля в развитието на личността. Медийният имидж е важен компонент от образа на дадена личност. Представата за даден човек, интерпретирана в медиите, е много променлива величина. Имиджът е огледало на нашата личност, говори за нашите постижения и успехи и ни помага да се наложим сред обществото. Защо е толкова важно ще се запитаме. Важно е, защото имиджа трябва постоянно да се поддържа, развива с единствената цел да се предизвика добро всеобщо впечатление. Не трябва да живеем за мнението на околните, но защо пък да не си изградим един добър имидж? Вече наложеният положителен медиен имидж се управлява много по-лесно. По-важният въпрос е кой управлява медийния имидж и от кого зависи успеха му?

Всяка известна личност има свой ПР. Този човек е запознат с тънкостите на професията си, има изградени задачи и цели и ги следва. Можем да кажем, че ПР-ят представлява невидимата личност, стояща зад дадената звезда. Освен това, той съставя график на звездите, подготвя изявленията им и се грижи за образа им пред обществото и се стреми да поддържа безупречна репутация пред медиите. Колкото по-успешно и добре планирано е управлението на имиджа на дадена личност, толкова по-лесно се постига налагането, прогреса и не на последно място – одобрението му в обществото.

ПР специалистът е неизменна част от живота на звездата, дори някои хора да поставят под съмнение неговата дейност. Именно чрез него се управлява медийният образ. Нека не си мислим, че е достатъчно да си звезда. Има много фактори, които поддържат имиджа на вече изгрялата или наложила се звезда, които трябва да се спазват и следят от ПР. Той изработва печеливша стратегия и характерен, отличителен образ и гради имиджа на звездата.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари