Започнете деня си правилно


Започнете деня си правилно

Още със събуждането си, ние определяме как ще продължи деня ни. За голяма част от хората, стартът на деня им е свързан със сутрешна рутина, обличане и залавяне за работа. Ако и вие следвате този принцип е най-добре да се замислите и да преустановите тази рутина. 

Отношението, което проявявате към вашите сутрини, е много показателно за целия ви ден. Народна мъдрост гласи, че денят се познава още от сутринта. Е, в този случай ние сами можем да моделираме сутрините си и да си гарантираме един наистина успешен ден.

Опитайте се да следвате тези няколко прости правила, за да организирате деня си правилно.

Будете се свежи и отпочинали 

Не си лягайте много късно. Определете си даден час, в който си лягате всяка вечер, като сънят ви трябва да е поне осем часа. Вземете си приятна книга за четене, чаша вино и се отпуснете в комфорта на дома си. Ако се наложи, станете по-рано на следващия ден и не бързайте със сутрешните си задачи. 

Посрещнете деня с усмивка

Усмихвайте се още от сутринта. Помислете какво ви прави щастливи и се фокусирайте върху него. Направете си чаша ароматно кафе и го изпийте на спокойствие.

Оправете си леглото

Задължително е да оправите леглото си сутрин. Никога не го оставяйте разхвърляно, защото това говори много за вашата личност. Ако оправите леглото си, то вие сте прецизни и с малки крачки вървите към успешното организиране на деня си. 

Започнете сутринта си с вода

Останете хидратирани. Това е много важна част от сутрепните ви навици. Изпийте чаша вода на гладно, преди кафето, за да изчистите организма си от вредните токсини, натрупани от вечерта.

Яжте балансирана закуска

Забравете за тежките и калорични храни рано сутрин. Хапнете плод, обезмаслено мляко или мюсли, за да се заситите. В никакъв случай не консумирайте вредни и мазни храни, тъй като това ще се отрази на енергията и настроението. През делия ден ще се чувствате в лоша форма и няма да можете да дадете максимума от себе си на работното си място.

Намерете време за медитация

Включете медитацията в сутрешната си рутина, дори за няколко минути. Останете насаме със себе си, прочистете ума и мислите си и се насладете на тишината. Използвайте няколко дихателни техники и ще се чувствате по-вдъхновени от всякога. 

Пуснете си релаксираща музика

Музиката винаги действа добре на тялото ни. Пуснете си релаксираща музика, която ще ни зарадва и стимулира за един по-успешен ден.

Отделете време за себе си

Абсолютно всяка сутрин отделяйте време само за себе си и външния си вид. Гримирайте се, направете косата си или друга процедура, която ви кара да се чувствате добре както отвън, така и отвътре. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *