20 юли 2022

Aleks

Защо да сменим старата дограма?


Защо да сменим старата дограма?

Имате стара дървена дограма и все още не сте я сменили? Време е вече да я смените! Има доста причини да го направите, като тук може да прочетете някои от тях. В случай, че живеете в къща, в която има само стара дограма, няма да ви излезе никак евтино. Но подмяната на старата дограма с нова си струва инвестицията, защото тя ще ви спести много за в бъдеще.

Какви са предимствата на новата дограма?
1. Основното предимство на новата дограма е това, че тя има по-висока енергийна ефективност, защото има по-добра топлоизолация. Старата дограма не отговаря на съвременните изолационни стандарти. С нея се губи топлината през зимата, както и прохладата през лятото. Това води до завишени сметки за електроенергия и за отопление, които могат да бъдат спестени.

2. При повечето от старите дървени прозорци не е монтирано уплътнение и така например топлината се губи навън, вместо да се запази вътре в помещението. Новите алуминиеви прозорци нямат пряка връзка между вътрешната и външната среда, защото в рамката си имат вградени пластмасови профили.

3. Също така, новата дограма ще бъде много по-устойчива и по-сигурна от старата. Тя ще може да ви защити, ако се опитат да влязат крадци в дома или на работното място.

4. Освен това, новите дограми имат по-добри шумоизолиращи качества.

5. Новата дограма ще бъде много по-лесна за поддържане и почистване от дървената. Дървото е трудно за поддръжка и чистене. Налага се периодичното му боядисване. PVC и алуминиевата дограма се чистят лесно и няма нужда да търсите специални препарати за целта.

6. И не на последно място – новата дограма ще подобри естетическия вид на дома или офиса ви. Ще можете да си изберете подходящ цвят, в тон с цвета на стените. Дограмата ще допълни както интериора, така и екстериора ви.

Препоръчваме ви професионалисти да монтират новата ви дограма, ако вече сте взели решение да смените старата. Трябва да знаете, че определено не е без значение кой ще извърши монтажа. Некачествената работа може да развали и най-качествения материал. Необходимо е да се доверите на достатъчно опитни и квалифицирани хора. Добрите фирми могат също да ви консултират каква дограма ще бъде най-подходяща за вас, в зависимост от спецификите на помещението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *