23 юли 2022

Aleks

Защо е добре да имате топлоизолация?


Защо е добре да имате топлоизолация?

Топлоизолацията е много важна и все повече хора осъзнават това. Добре е да знаете нейните предимства, за да се възползвате от нея максимално. Тя ще бъде функционална, качествена и ефективна, ако бъде монтирана правилно и ако бъдат избрани правилните материали за нея според особеностите на сградата.

Какви са главните две предимства на топлоизолацията?
Както при повечето неща, и при топлоизолацията се налага да отделите пари в началото. Но инвестицията си струва, защото ще повишите енергийната ефективност на дома или на работното ви място. Това ще ви спести пари в дългосрочен план. Зимата топлината няма да се губи, а през лятото – хладната температура. Освен това, с помощта на топлоизолацията ще си осигурите издържливост на фасадата при всякакви атмосферни влияния.

Какви изолационни материали има?
Има три вида изолационни материали: фасаден стиропор, фибран и неопор. Фасадният стиропор се използва най-често, защото върши добра работа и не е скъп. Всеки един материал има своите технологически характеристики, предимства и недостатъци.

Как протича монтажът на топлоизолация?
За да бъде качествен монтажът на топлоизолацията, основата трябва да се подготви добре, след което се полагат топлоизолационните плочи. Топлоизолацията се укрепва с дюбели, след това се прави цялостна армировка на фасадата, като се обръща по-специално внимание на рисковите части. Накрая се полага крайното покритие.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари