29 юни 2022

Aleks

Защо обковът на дограмата е важен?


Защо обковът на дограмата е важен?

Обковът на дограмата е съставен от механизми и елементи. Те служат за закрепване на прозореца за рамката или за крилото на вратата. Обковът играе важна роля за правилното функциониране на прозорците и вратите. Правилният избор на дограми и обков е важен. Най-добре е да се консултирате с професионалисти, които имат знания, умения и опит. Най-добре е да повикате тях за монтаж на дограмата, защото всяка нейна част има функция и неслучайно е там. Дори нещо малко да се повреди, няма да можете да получите качеството, за което сте заплатили.

За какво служи обковът? 
Качествено монтираният обков, за който се грижите добре ще ви осигури стабилност и устойчивост на крилото, лесно отваряне, затваряне и заключване. Обковът понася натоварването при всяко отваряне и затваряне, защото той поема тежестта на отваряемите елементи. При неблагоприятни климатични условия той запазва качествата си, гарантира безпроблемното затваряне, изолирането на помещението от големия студ през зимата, изтощителната жега през лятото, или по време на проливните дъждове през есента. Обковът и уплътненията са тези, които гарантират качествена топлоизолация, шумоизолация и хидроизолация.

Какво трябва да знаем за поддръжката на обкова? 
За да може да се ползва обковът възможно най-дълго време и за да няма проблеми, той трябва да се пази и поддържа. Препоръчваме ви да смазвате езика при бравата на вратата, както и при подвижните части на прозорците. Така ще намалите износването, ще запазите устойчивостта на обкова и ще удължите значително живота му.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари