3 авг. 2022

Aleks

Масово недоволство срещу вдигането на цената на водата


Масово недоволство срещу вдигането на цената на водата

След като кметът на Бургас Димитър Николов подаде жалба в Административния съд София-град срещу решението на КЕВР за вдигането на цената на водата, ръководството на ПП “Средна европейска класа”, която е част от партия “Продължаваме промяната” също изрази недоволството си. От партията изявиха желанието си да протестират и заявиха, че са наели голяма адвокатска кантора, която да проучи правните възможности за обжалване и отмяна на решението на КЕВР, за да бъдат защитени интересите на гражданите и бизнеса в Бургаска област.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев също ще подаде жалба до Административен съд – София с искане за отмяна на решението на КЕВР.

Позицията на Асоциацията по ВиК – Бургас (АВиК-Бургас) е, че увеличението на цената на ВиК услугите и предстоящите инвестиции са залегнали в Бизнес плана за 2022-2026 г. в област Бургас. Според тях те са приети единодушно и без забележки от членовете на асоциацията, сред които е и Община Поморие.

Кметът Алексиев твърди, че единствено Община Поморие е гласувала “против” с мотиви, че Подробната инвестиционна програма на “ВиК” ЕАД – гр. Бургас не отразява реалните проблеми на общината във ВиК сектора. Алексиев каза още, че неговите предложения не са били приети на общото заседание на АВиК-Бургас, а Общински съвет Поморие не е одобрявал цени на услуги.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари