Френската звезда Мирей Матийо с първи концерт у нас


Френската звезда Мирей Матийо с първи концерт у нас

Примата на френския шансон Мирей Матийо (фр. Mireille Mathieu) ще изнесе грандиозен концерт в зала 1 на НДК на 24 октомври 2022 г. Тя ще завладее българската публика с най-емблематичните си и запленяващи песни.

Голяма част от билетите вече са продадени, а всички пропуски, закупени до момента, ще важат за новата дата без необходимост от презаверяване. Промяната в запланувания график е във връзка с отлагането на концертни дати от Русия, защото е невъзможно да се изпълнят в настоящата международна обстановка.

„Нямам търпение най-после да тръгна отново на турне и да се срещна за първи път с българската публика в София. Няма нищо по-красиво от споделените емоции на живо чрез музиката и обичаните песни. Очаквам Ви и се радвам, че ще се видим съвсем скоро!“ – довери самата Мирей Матийо.

За Мирей Матийо

В годините популярната френска звезда изпълнява дуети с известни певци като Шарл Азнавур, Силви Вартан, Джони Холидей, Пол Анка, Клод Франсоа и Хулио Иглесиас.

Тя започва кариерата си с участие в годишен певчески конкурс в Авиньон, наречен On Chante dans mon Quartier. Тя много лежерно и лесно общува с публиката, а често я сравняват с Едит Пиаф.

Кариерата и през 20-ти век (1967–2000) продължава като Мирей Матийо изнася концерти на живо и по телевизията.

  • През 1972 г. Мирей Матийо обикаля Канада и продуцира албум
  • През 1974 г. Матийо създава собствена издателска компания Abilene Music
  • През 1983 г. Матийо основава друга издателска компания Abilene Disc.
  • През 1985 г. Матийо се присъединява към Пласидо Доминго в изпълнението на детско шоу, наречено The Tales of Cri-Cri.
  • През 1986 г. Матийо се завръща в Париж с огромни концерти в Palais des Congres (повече от 100 000 зрители за един месец)
  • През 1988 г. W. Kordes’ Söhne, немска компания за отглеждане на рози, представя розата Mireille Mathieu Rose, за да съответства на любимия й цвят червило.

През годините Мирей Матийо е изпяла над 1200 песни на различни езици.

Най-актуаният и албум, който тя записва през 2018 г. “Mes Classiques” с Prague Symphonix Ensemble, диригент Джером Кун, певицата посвещава на паметта на майка си. В албума има песни на 7 езика и влизат творби на Моцарт, Верди, Хендел, Офенбах, Шуберт, Брамс, Чайковски.

През 1998-а е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Билети за концерта може да закупите в касите и партньорската мрежа на Eventim.bg и на касите в Билетния център на НДК.

За допълнителна информация следете страницата на www.eventim.bg.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари