28 май 2022

Aleks

Организират пътувания с парен локомотив за 01.06


Организират пътувания с парен локомотив за 01.06

БДЖ организира пътувания с парен локомотив по случай Международния ден на детето. Първият курс ще бъде точно на 1-ви юни. За децата до 7-годишна възраст пътуването ще бъде безплатно. През почивните дни на 4-и и 5-и юни теснолинейната композиция отново ще пропътува разстоянието от Септември до Велинград. Ще има престой от малко повече от два часа в курортния град, след което ще отпътува за Септември.

Атракционният влак ще тръгва от Септември в 09:15 ч. и ще пристига във Велинград в 12:02 ч. Композицията ще има две спирания по време на пътуването в посока Велинград – на гарите Варвара и Долене. Там пътниците ще могат да се насладят на красивите гледки и да си направят снимки.

Отпътуването от Велинград ще е в 14:15 ч. Предвиден е кратък престой в гара Цепина, където се намира музеят на теснолинейката. Пристигането в Септември ще е в 15:54 ч. Влакът ще пътува с пет пътнически вагона и един вагон бистро, в който ще може да се стои само с консумация.

Цената на билета в една посока е 23.50 лв. с включено запазено място. За децата до 7-годишна възраст ще се заплаща единствено 0.50 лв., за да се запази място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ възрастта им. Те трябва да пътуват само с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн и от билетните каси на гарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *