8 юни 2022

Aleks

Открива се галерия Арт наив в “Капана” в Пловдив


Открива се галерия Арт наив в "Капана" в Пловдив
Галерията Арт Наив в “Капана” в Пловдив е открита през 2019-та година. Пандемията налага прекъсването на дейността ѝ, но след 2 години отново можете да я посетите. В момента в новооткритото ѝ изложбено пространство има над 100 картини в стил арт наив.

Арт наив изкуството се отличава с ярки цветове и детски поглед към света.  Известно е още като “изкуство на святото сърце” или “изкуство на инстинкта”. Тези названия подчертават неговата емоционалност и спонтанност.

Галерията в Пловдив е единственото място, в което можете да видите творби от този тип изкуство, което се развива все повече и повече на световния пазар. Официалното откриване на изложбата ще се състои на 16-ти юни от 18.30 часа на ул. “Христо Дюкмеджиев” 29.

Ще можете да видите както български, така и чуждестранни арт наив картини. Творбите са правени с маслени, акрилни бои или в смесена техника върху платно и дърво. Има също скулптури от камък, дърво и керамика.

Галерията Арт Наив Капана е основана от художничката Яна Илиева. За повече подробности, можете да посетите фейсбук страницата на галерията.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари