16 ное. 2023

Мария Спасова

Англия взе сладък реванш


Англия взе сладък реванш

Съдбата към мениджъра на Англия е доста по-благосклонна през тази година. След загубения финал на Евро 2022, „Трите лъва“ най-накрая взеха сладък реванш. В последния си мач от квалификациите островитяните се наложиха убедително над Италия и по този начин си отмъстиха за загубената титла преди 2 години.

Успехът с 3:1 срещу „скаудрата“ е още по-знаменателен, заради факта, че бе постигнат на същия този „Уембли“, където Англия отстъпи финалния сблъсък на Евро 2022. Освен това „Трите лъва“ си осигуриха предсрочно класиране на континенталния шампион, а за „сините“ остава надеждата да завършат 2-и в група и така да бъдат следващия тим, който ще участва на първенството.

Мачът на „Уембли“ ще се запомни с поредното отлично представяне на младока Белингам. Нападателят бележи значително израстване, след преминаването си в Реал Мадрид това лято. Преди това Белингам играеше успешно и за Борусия Дортмунд, но именно с тактиката на „кралете“ той преживява истинска подем.

Белингам е ключов играч за „лос меренгес“ от старта на настоящата кампания. Неговото израстване с „белия“ екип се дължи, според думите му, на свободата, която му дава треньора Анчелоти в Реал.

Подобно е и отношението на Саутгейт към младока в националния тим на Англия. Белингам се отплаща на английския мениджър с превъзходното си представяне в квалификационния цикъл за Евро 2024. Именно играта на нападателя в мача срещу Италия бе в основата на категоричния успех с 3:1.

Белингам си изработи дузпа, която бе превърната от гол за Англия през първата част. Попадението на Кейн възстанови равенството в двубоя, след като Скамака вкара за „скуадрата“ в началните минути на срещата. Белингам бе „виновник“ и за втория гол за Англия. Младокът асистира за попадението на Рашфорд, с което „Трите лъва“ поведоха в резултата. В крайна сметка Кейн се разписа за втори път в мача, за да подпечата визите на англичаните за Европейското първенство през следващата година.

Класирането на Англия на Евро 2024 гарантира повече емоции за феновете на британския футбол. Можете да заложите на „Трите лъва“ да стигнат до елиминационната фаза на турнира, като изберете отличните коефициенти на най-новия български букмейкър. Ако искате да бъдете информирани за последните промени на пазари и коефициенти, свалете качественото Everbet мобилно приложение.

Англия вече е недостижима на върха в своята квалификационна група за Евро 2024 с актив от 16 точки. Чак на 3-ата позиция е Италия, като „скуадрата“ се нуждае от задължителна победа в следващия си мач на 17 ноември, в който приема на своя стадион Северна Македония, за да съхрани шансовете си за участие на континенталното първенство в Германия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари